• image01
  • Current

ISM

ISM podjetje je izredno dobro poznano v triatlon svetu, saj že več let krojijo sam svetovni vrh. Nenevadna oblika, t.j. krajša in širša zasnova omogočanemoten pretok krvi in zagotavlja večjo stabilnost v aerodinamični drži. Z novejšimi produkti so kasneje pokrili tudi potrebe pri cestnih in gorskih kolesarjih. 

Sednični predel je eden izmed bolj obremenjenih predelov na telesu med kolesarjenjem. V primeru neprimernega oz. tradicionalnega sedeža lahko pritisk, ki se ustvarja na temu predelu, privede do hudih zdravstvenih posledic. ISM sedeži so zasnovani drugače od tradicionalnih sedežv. Glavni namen je obremeniti dele, kjer ni glavnih živčnih in krvnih poti in hkrati zagotoviti večjo stabilnost na sedežu. 

ISM sedeži so bili večkrat predmet znanstvenih raziskav in pogosto dokazani, kot učinkovita rešitev za razbremenitev sedničnega predela. So najbolj pogosta izbira profesionalnih triatloncev in že več let krojijo svetovni vrh. 

www.ismseat.com

Performance Narrow

Ena izmed ožjih serij  ISM sedežev, ki so v prvi vrsti zasnovani za triatlonce in specialiste za vožnjo na čas, nepogrešljivi pa so tudi pri cestnih kolesarjih z bolj agresivno držo. Trije različni modeli, PN 1.0, PN 1.1 in PN 2.1, ki se med seboj razlikujejo v stopnji oblazinjenja (večja kot je številka, bolj oblazinjen je sedež). Sedež je širok 110 mm in dolg 270 mm. 

CENA PN 1.0: 220,60 €

CENA PN 1.1: 132,36 €

CENA PN 2.1: 167,66 €Performance Long

Serija daljših sedežev, ki omogočajo večjo fleksibilnost pri postavitvi an sedežu v smeri naprej-nazaj. Rahlo širši zadnji del omogoča večjo stabilnost v kolkih tudi pri bolj vzravnani drži, kar naredi sedeže idealne tudi za gorske kolesarje in ne le cestne.  Dva različna modela, PL1.0 in PL 1.1, ki se med seboj razlikujeta v stopnji oblazinjenja (večja kot je številka, bolj oblazinjen sedež). Sedež je širok 135 mm in dolg 270 mm. 


CENA PL 1.0: 198,54 €

CENA PL 1.1: 167,66 €Performance Short

Sedeži zasnovani za agresivno aero držo, v prvi vrsti namenjeni za triatlonce in specialiste za vožnjo na čas. Privzdignjen zadnji del doda večjo oporo kolkom, kar zagotavlja boljšo stabilnost v agresivno aerodinamičnih držah. Dva različna modela, PS1.0 in PS 1.1, ki se med seboj razlikujeta v stopnji oblazinjenja (večja kot je številka, bolj oblazinjen sedež). Sedež je širok 130 mm in dolg 245 mm. 


CENA PS 1.0: 198,54 €

CENA PS 1.1: 141,18 €Performance MTB

Kot že samo ime pove, gre za sedež primarno zasnovan za gorske kolesarje. Zasnovano za večjo stabilnost med poganjanjem pedal, hkrati pa več fleksibilnosti pri premikanju naprej-nazaj.  Sedež je širok 135 mm in dolg 255 mm. 


CENA PM 2.0: 167,66 €