• image01

  PROFESIONALNI BIKE FITTING

 • image02

  ZNANOST V KOLESARSTVO

 • image03

  ZNANOST V KOLESARSTVO

 • image04

  BIOMEHANSKA DIAGNOSTIKA

 • image05

  OPTIMIZACIJA BIOMEHANSKE UČINKOVITOSTI


Znanost v kolesarstvo

Znanost v kolesarstvo d.o.o. je podjetje specializirano za diagnostične/vadbene obravnave kolesarjev.
Edinstvena visoko-tehnološka merilna oprema nam omogoča spremljanje sil na pedalih in neposreden vpogled v mehansko učinkovitost ter spremljanje gibanja nog v 3D prostoru. Ekipo sestavlja zgolj visoko izobražen kader z dolgoletnimi izkušnjami v kolesarstvu in športni znanosti.


Bike fitting
 
Trening in rehabilitacija

O nas
 
Reference
NOVICE

 

IZBIRA PRAVEGA SEDEŽA

Na enem izmed kolesarskih seminarjev v Veliki Britaniji so postregli s podatkom, da se med 40 in 90 % kolesarjev sreča s problemi in bolečinami v predelu, kjer smo v stiku s sedežem. Verjetno je odstotek še večji, a nas kar nekaj tega ne opazi, saj menimo, da je to za kolesarjenje normalno. Dejstvo je, da na trgu ni dobrih in slabih sedežev, pač pa so primerni in neprimerni. Velika večina trgovcev je s prodajo sedežev omejena na znamko, ki jo prodajajo in redko kateri omogočajo testne sedeže.

 

OVALNI ZOBNIKI: DA ALI NE?

Kolesarski svet pozna ovalne zobnike že dobro stoletje, kljub temu pa so uporabljeni zgolj v manjši meri. Eden izmed možnih razlogov neuporabe bi lahko bilo tudi pomanjkanje konsistentnih dokazov o njihovi učinkovitosti. Naše lastne raziskave so prišle do zanimivih odkritij.

 

STAREJŠI KRONOMETRIST: ŠTUDIJA PRIMERA

V laboratorij pogosto prihajajo starejši kolesarji, ki se največkrat srečujejo s problemi neudobja. Z leti prihaja do upada sposobnosti prilagoditve živčno-mišičnega in skeletno-tetivnega sistema. To največkrat izkusijo prav starejši kolesarji, ko ne morejo biti v enakem položaju dalj časa, kot pred leti. 

 

MOČ MED KOLESARJENJEM V KLANEC

Se še spomnite zadnje Dirke po Franciji, tiste etape, na kateri je končni zmagovalec Chris Froome v prvi gorski etapi v Pirenejih porazil druge in se s solo vožnjo odpeljal proti vrhu, druge kolesarje pa pustil daleč v ozadju? Tudi če smo pričakovali tesne boje za skupno razvrstitev, se je na prvi pogled zdelo, da je Froome dirko dobil z lahkoto in je bil, še posebno v tisti etapi, razred boljši od drugih.